10 aandachtspunten voor een onderhoudscontract bij je webdesigner

Een degelijk gebouwde website heeft – net zoals je wagen – met regelmaat onderhoud nodig. Je wilt toch dat je website perfect blijft werken, er mooi blijft uitzien én nog steeds makkelijk gevonden wordt in Google? Dan overweeg je best om een onderhoudscontract af te sluiten met je webdesigner.

Maar wat moet er precies in een onderhoudscontract staan?

We sommen hier 10 aandachtspunten op, waar wij alvast rekening mee houden.

1. Automatische back-ups

Een hacker zal op jouw server eerst en vooral zoeken naar de back-ups en deze verwijderen. Om op safe te spelen zet Quantum Leap automatische back-ups op een externe server. Daar kunnen de hackers simpelweg niet aan.

2. Updates

De software, plug-ins en hosting server van je website moeten regelmatig geüpdatet worden. Dat is nu eenmaal essentieel voor de goede werking van de webpagina’s en de veiligheid.

3. Malware scanner en beveiligingssoftware

Wanneer je site geïnfecteerd is met een virus, kunnen zowel je domeinnaam als je e‑mailaccounts geband worden en op een blacklist terechtkomen. Quantum Leap installeert een malware scanner en beveiligingssoftware op je website om dit te vermijden.

4. Tests voor publicatie

Bij onderhoud en werkzaamheden proberen we alle wijzigingen eerst uit op een kopie van de bestaande website (staging server). Op die manier testen we elke upgrade, aanpassing, … dus grondig voordat die live verschijnt. De live site blijft dus steeds bereikbaar tijdens onderhoudswerken.

5. Clicky-rapport

Quantum Leap bezorgt je wekelijks een Clicky-rapport, namelijk een overzicht van het bezoekersaantal, de meest bezochte pagina’s en andere nuttige statistieken over je site.

6. Optimale laadtijd

Websitebezoekers hebben weinig geduld: ze blijven niet wachten tot een webpagina laadt, maar willen dat alles snel verschijnt op het scherm. Daarom checken we frequent de laadtijd van je website, zodat de gebruikerservaring steeds optimaal blijft.

7. Technische hulp

Technische problemen of een gehackte website? Quantum Leap staat paraat. Wij zoeken meteen een oplossing, zonder extra kosten.

8. Vernieuwing domeinnaam

Elke domeinnaam of website-adres moet jaarlijks tijdig vernieuwd worden. Ook daarvoor kan u bij uw webdesigner Quantum Leap terecht.

9. WooRank-analyse

Om de 6 maanden voeren we een website-analyse uit met WooRank. Zo hebben we een mooi overzicht van de successen en werkpunten van je website. Quantum Leap past vervolgens graag het nodige aan!

10. Nazicht zoekresultaten

Nuttig om weten is welke zoekwoorden het meest worden gebruikt om jouw service, product of sector te bereiken. Wij controleren dit met regelmaat zodat we je steeds de juiste zoekwoorden kunnen aanraden om te gebruiken in blogs en andere webteksten.

Je ziet het, Quantum Leap is bij de pinken. Meer info over ons onderhoudscontract? Contacteer ons!