Bedrijfsstrategie die werkt!

Hoe zorg ik dat mijn bedrijfsstrategie werkt?

Elke ondernemer wil zijn bedrijf laten groeien. Maar in de drukte van alledag, komen we er niet altijd aan toe om in een bedrijfsstrategie de concrete weg naar groei uit te stippelen.

Nochtans loont het om met een duidelijke bedrijfsstrategie alle medewerkers op één lijn te krijgen. En wanneer we zelf weten welke richting we uit willen met de onderneming zullen ook onze klanten perfect aanvoelen welke meerwaarde we hen kunnen bieden.

Het beste resultaat bereik je als je bedrijfsstrategie benadert als een combinatie van strategie en communicatie. Hieronder geven we puntsgewijs aan hoe je er concreet aan kunt beginnen.

Strategie

Bedrijfsstrategie is zoals een compas waarmee je de richting van je onderneming aangeeft. Het werkt vooral goed als je een duidelijke focus bepaalt.

  • In welke business ben je actief?: Definieer wat je aanbiedt en aan wie.
  • Op welke manier ben je beter dan concurrenten?: Bepaal waarin je beter bent dan de concurrenten.
    En zorg ervoor dat je beter blijft door te investeren in mensen en infrastructuur.
  • Hoe wil je groeien?: Probeer niet al jouw groeiambities tegelijkertijd te verwezenlijken, maar durf prioriteiten stellen. Neem de tijd om jouw topprioriteit voor groei, zorgvuldig uit te voeren.

Communicatie

Nu er een duidelijke bedrijfsstrategie is geformuleerd, heb je een uitstekende basis voor sterke communicatie.

  • Intern en extern: zorg dat je niet enkel naar klanten communiceert, maar dat je ook intern aan de medewerkers duidelijk communiceert waar de onderneming voor staat.
  • Essentie: dankzij de prioriteiten in je bedrijfsstrategie weet je nu steeds aan welk doelgroep je welke essentiële boodschap wilt communiceren.
  • Hedendaags en toegankelijk: vorm en inhoud van je communicatie zijn goed op elkaar afgestemd. Ontwikkel een hedendaagse huisstijl en formuleer boodschappen op een toegankelijke manier. De website, het briefpapier, de brochures en de bedrijfswagens ademen dezelfde stijl. Koppel hieraan duidelijke boodschappen naar je doelgroepen. Zo maak je je medewerkers enthousiast en trek je klanten aan.
Klinkt dit allemaal wel goed in de oren, maar heb je nog steeds het gevoel dat je niet de tijd hebt om zelf met jouw bedrijfsstrategie aan de slag te gaan.
Laat je dan helpen door een expert. Anne Vercauteren deelt graag haar kennis en ervaring met jou.

Anne Vercauteren

Anne Vercauteren heeft meer dan 15 jaar ervaring in het begeleiden van ondernemingen naar groei. Op de Universiteit Hasselt was zij verantwoordelijk voor het inzetten van academische kennis in het bedrijfsleven. Anne ondersteunde zowel KMO’s als multinationals bij het realiseren van innovatie- en exportplannen. Als marketingmanager bij VASCO Group bracht zij zelf een internationale marketingstrategie in praktijk. Ondertussen werkt Anne als zelfstandig management consultant en staat zij ondernemers bij met bedrijfsadvies en managementbegeleiding.

 

Neem gerust contact voor een vrijblijvende kennismaking:

mail: anne.vercauteren@telenet.be of bel: 0473-52.07.64.