Wat houdt de prijs van webdesign in?

Een nieuwe website is voor elke ondernemer een investering, dat is een feit. Maar hoe bepaalt een webdesigner eigenlijk de totaalprijs van je website? Bij Quantum Leap verkiezen we transparantie bij elke stap. Daarom leggen we hier even uit wat de prijs van webdesign precies inhoudt.

1.       Intakegesprek en/of briefing

Voor we aan het siteontwerp beginnen, is het nodig om even samen te zitten om je exacte wensen en behoeften in kaart te brengen.

2.       Opstellen offerte

Op basis van een degelijke briefing werken we een gedetailleerde offerte uit die alle elementen omvat die je website nodig heeft.

Prijs van webdesign afhankelijk van gekozen onderdelen

Sommige onderdelen bepaal je zelf (ontwerp, aantal pagina’s, aantal talen, …). Andere elementen zijn noodzakelijk voor de werking van je site (beveiliging, plug-ins, back-ups, …).

3.       Technische uitwerking en ontwerp

Eens de offerte bevestigd is, beginnen we aan de effectieve bouw van de website. Dit onderdeel neemt natuurlijk best wat tijd in beslag.

Er moet immers niet alleen gedacht worden aan het samenstellen van een mooi ogende site. Ook de beveiliging, snelheid, back-ups, analysesoftware, etc. moeten in orde zijn. Om je website perfect te doen werken zoals jij het wil, installeren we ook de nodige plug-ins.

Waarvoor dienen die plug-ins? Enkele voorbeelden:

– inschrijfmodules

– contactformulieren

– evenementenkalender

– meten van aantal bezoekers, conversies, …

– caching

4.       Tekst en afbeeldingen

Met een lege website ben je natuurlijk niets. De volgende stap is dus het invoegen van de tekst en afbeeldingen. Je kan die zelf aanleveren, of Quantum Leap zorgt ervoor in samenwerking met een fotograaf en een SEO-copywriter.

In ieder geval is ook dit onderdeel niet te onderschatten. Webteksten moeten Googlevriendelijk of SEO-proof zijn als je online gevonden wil worden. Afbeeldingen moeten dan weer geschikt zijn voor online gebruik en van perfecte kwaliteit zijn.

5.       Sociale media

Wil je up-to-date zijn, dan ben je als bedrijf best aanwezig op de sociale media. Ook daar zorgt Quantum Leap graag voor. We maken de pagina’s eventueel aan en linken ze aan je website. Want zelfs links met sociale media helpen je online vindbaarheid vooruit.

6.       Servicecontract

Is je website klaar voor lancering? Dan is het van belang om deze steeds in optimale werking te houden. Een website vraagt nu eenmaal regelmatig onderhoud: updates van plug-ins, upgrades, hosting, … Sommige plug-ins zijn trouwens jaarlijks betalend.

Om die reden is een servicecontract bij Quantum Leap dus altijd een goed idee! Lees meer over ons onderhoudscontract. Zo blijft je website in topvorm.

Advies nodig? Contacteer je webdesigner Quantum Leap.