Welke 6 stappen moet ik nemen om succes te hebben met mijn video? Hoe maak ik video’s met IMPACT?

Als je succes wil hebben met je video of videomarketing,
begint alles met erover na te denken en je volledige strategie uit te werken.

Dit eenvoudige 6 stappenplan zal je op weg helpen:

  • Idee
  • Masterplan
  • Productie
  • Afwerking
  • Call to Action
  • Testen en analyseren

Idee: Alles begint met een idee ofwel een concept. Point & shoot is een idee dat thuishoort in westerns, niet in videoproductie.

Masterplan: Dit omvat het situeren van video in de algemene marketingstrategie. Wat gaan we doen, wie zal het uitvoeren + alle stappen van het preproductie proces.

Productie: De productie wordt uitgevoerd op X aantal dagen, op die bepaalde lokatie, met die bepaalde cast & crew en daarvoor hebben we dat bepaalde materiaal nodig. Dat moet allemaal tijdig aanwezig zijn op de juiste locatie.

Afwerking: De video wordt afgewerkt in de montagecel. Eventueel wordt er grafiek toegevoegd en hoogstwaarschijnlijk ook muziek. Mogelijk wordt er animatie in verwerkt, 3D of speciale effecten. Is er kleurcorrectie, audio mixage, ondertiteling of voice over nodig?

Call to Action: Wanneer je de video lanceert zorg je ervoor dat je kijker een bepaalde actie onderneemt na het bekijken van de video. Je wil niet enkel een boodschap de wereld insturen zonder dat er reactie of Return On Investment op komt.

Testen & analyseren: Het grote voordeel van digitale communicatie is dat alles meetbaar is. Het feit dat online video in een player wordt afgespeeld zorgt ervoor dat precies geweten is hoe lang de mensen naar de video kijken, hoe goed het engagement is geweest en hoe vaak de video bekeken is.

Bovenstaande tekst is een hoofdstuk uit het boek “bedrijfsfilms zijn uit, videomarketing is in” gepubliceerd te Antwerpen in 2015.

Het boek is verkrijgbaar via deze link

Wim-Symoens video

Over de auteur, Wim Symoens

Wim Symoens is een zeer ervaren online video producer gespecialiseerd in video van de nieuwste generatie. Hij produceerde video’s voor tal van bekende bedrijven en instanties zoals ABinbev, Philips , Axa, Telenet, stad Antwerpen en momenteel ondersteunt hij verschillende bedrijven in hun groei door middel van de productie van waardevolle video. Daarnaast geeft hij ook video marketing advies aan ondernemers en marketeers. Video wordt stilaan het belangrijkste online medium, Wim is gepassioneerd om kennis en inzichten over online video te delen met ondernemers die het verschil willen maken.

Email: mailto:info@clickablevideo.eu

Website: http://www.clickablevideo.eu/