Nieuw leuk project gerealiseerd: routes op je smartphone

De afgelopen weken werkten we bij Quantum Leap aan een unieke opdracht voor onze klant Parkoers. Dat we websites ontwerpen, blogs en nieuwsbrieven opstellen, voor je websiteonderhoud instaan, … dat wist je hoogstwaarschijnlijk al. Maar het mag ook eens iets anders dan anders zijn toch? Deze keer ontwikkelden we namelijk tutorials en QR-codes om wandel- en fietsroutes te uploaden in een app op je smartphone.

Routes digitaliseren

Kristien van Parkoers mag je gerust een specialiste in wandel- en fietsroutes noemen. Ze gaat al jaren regelmatig op pad om de tofste en mooiste fiets- en wandeltochten te ontdekken en in kaart te brengen. Omdat ze graag haar ervaringen en kennis deelt, verschijnen deze routes vervolgens in toeristische brochures, boeken én op haar website (die we trouwens ook ontwikkelden).

Enkele van haar meest memorabele routes wou ze nu graag beschikbaar en vooral downloadbaar maken voor fervente wandelaars en fietsers. Daar zorgden wij dus maar al te graag voor!

We digitaliseerden de routes, genereerden QR-codes, zetten deze en de gpx-bestanden online en stelden een handleiding op om ze te uploaden in apps voor Iphone en Android zoals Strava en BikeGPX.

Al 14 Waalse routes op je smartphone beschikbaar

In de natuurgebieden rond Luik, Dinant, Namen, Huy, Charleroi, enzovoorts liggen er allerlei prachtige tochten op je te wachten. Tijd om ze te ontdekken! Geen zorgen, dankzij de hedendaagse technologie hoef je er zelf geen uren opzoekwerk voor te doen en moet je geen kaarten aankopen.

Als je een wandeling of fietsuitje plant in Wallonië, kijk je simpelweg even welke opties Parkoers voorstelt. Je downloadt ze op je smartphone, opent ze in Strava of BikeGPX en volgt je gps. Er zijn inmiddels al 14 routes beschikbaar!

Heb je ook zo een boeiende opdracht voor ons of interessante routes die je graag wil aanbieden op je website? Stuur een mailtje!